Over Sophie

Sophie’s persoonlijke verhaal

In 2016 verwachtten we ons tweede kindje. Vanwege een ernstige hersenaandoening werd Job al na 23 weken geboren. Hij overleed in mijn armen. In die periode had ik behoefte aan houvast. Hoe kan ik rouwen? Hoe kan ik mijn gevoel uiten? Hoe kan ik de liefde voor Job vasthouden en er voor zorgen dat hij nooit vergeten wordt?

Ik vond maar weinig antwoorden. Schrijven hielp me om mijn gedachten en gevoelens te ordenen. In eerste instantie schreef ik door in mijn negenmaanden-zwangerschapsdagboek.

Gaandeweg ontstond het idee om een dagboek  / invulboek te maken. Speciaal voor moeders die hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap of rond de geboorte. Een boek om moeders houvast te bieden in een grillige periode van rouw. En om de liefde voor hun kindje een plek te geven en vast te houden. Het resultaat is het invulboek ‘Mama voor Altijd’.

Sophie’s professionele achtergrond

Ik ben opgeleid als pedagoog. Vanuit die achtergrond ga ik niet uit van problemen of beperkingen, maar hanteer ik een positieve, ‘normaliserende’ benadering.
Ook wanneer het gaat om verlies en rouw. Anderen horen, zien en serieus nemen zijn hierbij belangrijke uitgangspunten.

Ik heb veel ervaring met scholing, training en coaching van (aankomend) professionals. Ik werk al jaren in het onderwijs in verschillende functies. Momenteel als lerarenopleider bij een pabo en opleidingscoördinator van een masteropleiding. Eerder werkte ik als hoofddocent bij een hbo-opleiding pedagogiek, als onderzoeker in het onderwijsveld en als adviseur voor scholen in primair en voortgezet onderwijs.

In mijn onderwijswerk richt ik me op thema’s als inclusie, participatie en dialoog. In 2012 promoveerde ik een onderzoek naar de school als oefenplaats voor democratie en burgerschap.